Prognoză meteo 07 noiembrie–ceață, burniță, vânt!

context sinoptic

– La începutul intervalului de prognoză, la sud de România se va afla un câmp depresionar de presiune joasă, care se va disipa destul de repede. Vom rămâne astfel pe o presiune ridicată, fără ca, cel puțin până joi, să avem ceva schimbări semnificative ale vremii.

temperaturi

– O nouă noapte cu temperaturi negative mai ales pe zonele montane înalte (-2, –1 grad) , 1-3, 5 grade pe restul zonelor montane, Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, respectiv 5 – 7, 9 grade pentru restul regiunilor. Maximele zilei vor fi la valori de 1 – 3, 5 grade în zonele montane, 5 – 7, 9 grade în nordul, centrul Moldovei, Subcarpații Munteniei, respectiv 11 – 13, 15 grade pentru celelalte regiuni.

nebulozitate

– Soarele nu își va face nici mâine simțită prezența prin Moldova, Dobrogea, Muntenia și zonele montane, acolo unde plafonul de nori joși va fi consistent și deloc dornic să se dea dus cu una cu două.

ceață

– Ceața va fi și ea prezentă pe rama Orientalilor, a Carpaților de Curbură dar și în interiorul arcului carpatic sau zonele joase din Muntenia.

Screenshot_5

precipitații

– Burnițe slabe sunt posibile prin zona Carpaților de Curbură, pe timpul nopții, respectiv Munții Banatului, la finalul intervalului de prognoză.

vânt

– În cea mai mare parte a zilei vântul va sufla slab până la moderat, dar spre seară, în zona sudului Banatului, vestului Munteniei, Oltenia, rafalele vor deveni destul de puternice, putând ajunge și la valori de 55 – 60 km/h.

strat de zăpadă

– Nimic schimbat față de ieri, mai avem strat de zăpadă doar pe crestele înalte, cum ar fi Vf. Omu (29 cm) sau Bâlea cu 47 cm.

concluzii

– Putem vorbi de o nouă zi de toamnă veritabilă cu toată pleiada ei de fenomene: ceață, burniță, vânt.

Lasă un comentariu