Prognoză meteo 20 martie 2016 – noapte friguroasă

TEMPERATURI:

– Urmează o noapte mult mai rece decât normalul perioadei. Minimele vor pleca de la valori de –11, –10 grade spre –6 grade în Orientali și Meridionali. Minime negative vom avea și pe Moldova, sud-estul Munteniei, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și Crișana, zone unde temperaturile se vor opri la –3 grade spre –1 grad. Temperaturi pozitive, de 1-3 grade, vom avea pe sudul Munteniei, Oltenia și Banat. Maximele rămân negative în cea mai mare parte a zonelor montane, cu valori de –3 spre –1 grad. La nivelul celorlalte regiuni ale țări vorbim de maxime care nu vor diferi de la o regiune la alta, 7-9 grade, cu excepția Banatului unde se pot atinge și 11 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Pe timpul nopții și al dimineții vom avea destui nori joși pe cerul Munteniei, Olteniei, dar și pe Banat, Crișana, Maramureș i Transilvania, chiar dacă cu grad de acoperire de sub 70 – 50%. Spre seară distribuția se mută, iar norii acaparează Banatul, Crișana, Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei.

image

CEAȚĂ:

– Doar izolat, mai ales pe sud-vest, vom putea avea parte de ceață slabă.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul intervalului de prognoză vom avea parte de precipitații slabe, ploi pe zona Banatului, vestul Munteniei, ploaie, lapoviță și ninsoare pe Meridionali, Carpații de Curbură și sudul extrem al Munteniei. Spre dimineață mai regăsim ceva precipitații pe zona Meridionalilor, pentru ca apoi să nu prea mai avem de-a face cu ele.

image

VÂNT:

– Vântul nu va lipsi din peisajul zilei de mâine din nicio regiune a țării. Rafalele însă nu vor trece 30 – 35 km/h.

image

CONCLUZII:

– O zi destul de liniștită, dar rece, cu ceva precipitații pe timpul nopții și vânt spre moderat.

Lasă un comentariu