Prognoză meteo 01 decembrie 2017– Ziua Națională a României, cam mohorâtă

context sinoptic:

– La nivelul țării noastre vom avea mâine parte de o frontogeneză rece, ce se formează pe aliniamentul estic, dar care va fi foarte repede înlocuită de un front cald. La nivel de presiune vorbim de valori scăzute, caracteristice unor depresiune care vor aduce și precipitații.

temperaturi:

– Prima noapte de decembrie vine cu valori de temperatură peste ceea ce ar fi normalul perioadei, în aproape toată țara. Plecăm de la –2, –1 grad în zonele montane înalte, 1 – 3, 4 grade în zona Subcarpaților, nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat. Pe Oltenia, Muntenia și sudul Modlvei vom avea valori de 5 – 7,8 grade în timp ce Dobrogea va avea parte de o noapte extrem de caldă, cu 12 – 13 grade. Scenariul se păstrează și pentru valorile maxime, are aproape că nu vor suferi modificări față de minime, cu excepția Dobrogei, unde se mai adaugă 2-3 grade, ajungând astfel la maxime de 13 – 15 grade.

nebulozitate:

– Pentru cei care își vor dori să vadă mâine avioanele de luptă zburând la defilarea de la Arcul de Triumf, veștile nu sunt deloc bune. Nebulozitatea joasă va fi prezentă pe tot parcursul intervalului de prognoză, la nivelul întregii țări.

ceață:

– Ceața va fi și ea prezentă aproape supărător pe tot parcursul zilei de mâine, dimineața mai ales pe Banat, Muntenia, Oltenia și estul Moldovei, dar apoi va acoperi cea mia mare parte din țară, cu excepția Banatului, Crișanei, Maramureșului și nordului Moldovei.

precipitații:

– Și pentru ca decorul posomorât de 1 decembrie să fie complet, nu puteau lipsi precipitațiile din peisaj. Își fac apariția încă din această noapte, la început prin Oltenia, apoi și Muntenia, Crișana, urmând ca după amiază să se extindă și spre zonele montane, Moldova și Transilvania. Cu excepția zonelor montane, vorbim mai ales de ploi. iar ca și cantități acumulate se pot atinge și 25 – 30 l/mp.

Screenshot_8

vânt:

– Din fericire, cel puțin până spre orele serii, vântul  nu ne va deranja, acesta urmând să sufle slab spre moderat cel mult.

strat de zăpadă:

– Avem strat de zăpadă în zonele montane, chiar consistent, astfel că cei care au ales această minivacanță să o petreacă la munte se pot bucura chiar de prima zi a sezonului de ski.

concluzii:

– Vom avea parte de un 1 decembrie mohorât, cețos și ploios, nu tocmai atmosfera care să ne atragă spre prea multă petrecere în aer liber de Ziua Națională a României.

Lasă un comentariu