Prognoză meteo 03 august 2016 – respirăm, ne și plouă

 

temperaturi:

– La noapte, temperaturile coboară sub pragul de valori tropicale pe nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Oltenia, vestul și centrul Munteniei, Banat și Crișana, și se vor situa între 17 – 18 grade. Pe sud-estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea se vor depăși valori de 21 – 22 de grade, iar în zonele montane vom avea 12 – 14 grade. Maximele de mâine aduc mult așteptata răcorire, cu valori de 10 – 12 grade în masivele montane înalte, 18 – 20 de grade în celelalte zone montane, Moldova și zona Subcarpaților. În Transilvania, Maramureș, estul Crișanei, Dobrogea și nord-estul Munteniei vom avea maxime de 24 – 26, 27 grade. Cele mai ridicate valori ale zilei le vom avea pe vestul Crișanei, pe Banat, Oltenia, sudul și vestul Munteniei, unde se vor atinge 28 – 30 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Nebulozitatea joasă va fi accentuată pe tot parcursul nopți, al dimineții, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând, la început, Banatul, Crișana, Oltenia, Maramureșul și Apusenii. Abia spre orele serii cerul se va degaja în cea mai mare parte, cu excepția zonelor montane, a Moldovei și Dobrogei.

image

ceață:

– Condiții de ceață vor fi mai ales pe zona Orientalilor, Carpații de Curbură și Moldova, cel puțin până la orele prânzului.

image

precipitații:

– Ploile nu vor lipsi din peisajul zilei de mâine, mai ales pe zona Moldovei, Orientalilor, sud-estul Munteniei și Dobrogea și izolat și prin Maramureș, Transilvania și Meridionali.

image

vânt:

– Vânt activ mâine în mare parte din țară, cu intensificări susținute mai ales pe zona Moldovei, unde se pot atinge rafale și de 35 – 40 km/h.

image

fenomene convective:

– CAPE slab la nivelul întregii țări, sub 250 J/Kg. CAPE moderat pe Muntenia, Dobrogea, Meridionali și Orientali, cu valori de la 750 spre 1000 J/Kg. Lifted Index negativ vom avea pe Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Meridionali și Orientali, cu valori de –1 spre –3, –4 K. Apa precipitabilă: 20 – 25 mm pe Maramureș și zonele montane, 25 – 30 mm pe Banat, Crișana, nordul Moldovei, 35 – 40 pe Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei. Valorile Thompson Index optime le vom avea tot pe regiunile de mai sus, cu valori de 32 – 34, chiar 36 K. Forfecare slabă, sub 10 m/s.

image

image

image

image

image

concluzii:

– Încă o zi respirabilă de care să ne bucurăm, cu temperaturi plăcute dar și cu ploi, mai ales pe Muntenia, Dobrogea și zona Moldovei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s