Prognoză meteo 09 iulie 2016 – ploi pe regiunile nordice

 

temperaturi:

– O noapte cu temperaturi de la 7 la 9, 10 grade în zonele montane, 12 – 14, 15 grade în Transilvania, Moldova, Muntenia și Oltenia. În Dobrogea, sudul extrem al Munteniei și Oltenia, Banat, Crișana și Maramureș se vor atinge 17 – 19, 20 de grade. Maximele de mâine vor pleca de la valori de 16 – 18, 19 grade în zonele montane, 24 –26 de grade în Transilvania, nordul și vestul Moldovei, estul Crișanei. Pentru restul regiunilor, maximele vor atinge valori de 27 – 29, 30 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Un cer senin pe tot parcursul nopții. Dimineața și la prânz nebulozitatea joasă cuprinde zonele montane, nordul Moldovei și al Maramureșului.

image

ceață:

– Condiții de ceață vor fi mâine după amiază și seara pe Maramureș, Moldova și Orientali.

image

precipitații:

– Ploile își fac apariția încă de dimineață prin Maramureș, pentru ca după amiaza și seara să le regăsim pe toată Moldova, Transilvania și Maramureș.

image

vânt:

– Dimineața și până după amiaza zilei de mâine vor aduce un vânt activ la nivelul întregii țări, cu rafale ce se pot duce și spre 45 – 50 km/h. Spre seară, rafalele de vânt mai mătură Dobrogea, dar la fel de intens.

image

fenomene convective:

– CAPE slab în toată țara, cu excepția sudului Munteniei (până în 250 J/Kg). CAPE moderat pe nordul Crișanei, Maramureș și nordul Moldovei, de până în 750 – 1000 J/Kg. Lifted Index tot pe nordul Crișanei, Maramureș și nordul Moldovei, cu –1 spre –3 K. Apa precipitabilă va fi la valori de 15 – 20 mm în zonele montane, respectiv 25 – 30 în celelalte regiuni. Thompson Index va avea valori optime în cea mai mare parte a țării, de la 30 – 32 K, izolat, pe nordul extrem, chiar 36 K. Forfecarea 0-6 km va fi la 20 m/s pe toată jumătatea nordică. Ziua de mâine anunță fenomene convective mai ales pe Crișana, Maramureș și nordul Moldovei.

image

image

image

image

image

concluzii:

– O zi cu temperaturi în creștere, dar și cu fenomene convective de așteptat mai ales pe regiunile nordice.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s