Prognoză meteo 25 iunie 2016 – nimic nou sub soarele canicular

 

temperaturi:

– În ciuda unor ploi care au făcut aerul mai respirabil pentru scurt timp, noaptea care urmează va fi în continuare una tropicală la nivelul întregii țări, cu valori de temperatură de la 20 la 22, 23 de grade. În zonele montane termometrele se vor opri la 16 – 18 grade. Maximele de mâine aduc vreme caniculară mai ales pe Banat, unde se vor mai depăși 34 – 35 de grade, în timp ce Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia vor avea maxime de la 29 spre 32 – 33 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Pe timpul nopții vom avea ceva nebulozitate joasă mai ales pe zona Moldovei, după care putem vorbi, pentru tot intervalul de prognoză și la nivelul întregii țări de un cer mai mult senin.

image

ceață:

– Nicio șansă de ceață pe parcursul zilei de mâine.

image

precipitații:

– La începutul nopții ploile vor fi prezente mai ales pe sud-estul Munteniei, zona de Curbură și Oltenia. Pentru restul perioadei de prognoză nu sunt așteptate ploi importante.

image

vânt:

– Un vânt liniștit spre moderat pe timpul nopții și al dimineții, dar care va prinde putere după amiaza, mai ales pe zona Munteniei, unde rafalele se pot duce spre un 40 – 45 km/h.

image

fenomene convective:

– După o perioadă lungă cu valori CAPE foarte mari, ziua de mâine vine cu o dezamăgire. Cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea și Moldova vor avea CAPE mediocru (până în 250 J/Kg). Oltenia, Banatul, Crișana, Transilvania și Maramureșul vor avea CAPE de la 750 spre 1500 J/Kg. Lifted Index pozitiv pe Dobrogea, sud-estul Munteniei și Moldova. În restul țării, valorile LI vor pleca de la un –1 K spre –4, –5 K (pe Banat, Crișana, Maramureș și Oltenia). Apa precipitabilă rămâne la valori de 25 – 30 mm în mare parte din țară, doar pe Banat și Transilvania având valori spre 35 mm. Thompson Index rămâne la valori optime doar pe Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș și Oltenia, cu valori de 32 – 34 pe arii extinse, dar izolat se pot atinge și valori de 38 – 40 K. Forfecarea 0-6 km nu va trece de 10 m/s. La cum se prezintă parametrii convectivi, ziua de mâine poate aduce ceva fenomene posibil severe doar pe zona Banatului, Crișanei, Transilvaniei și Maramureșului, zonele montane și izolat în rest.

image

image

image

image

image

concluzii:

– Rămânem cu atmosfera sufocantă pe vest și sud, ploile pot apărea după amiaza în zonele vestice, montane și deluroase. Mai avem câteva zile de îndurat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s