Prognoză meteo 28 ianuarie 2016 – gerar cu +13 grade

TEMPERATURI:

– Temperaturile minime vor avea valori de la 0, –2 grade în zonele montane, parțial Transilvania, sudul extrem și Dobrogea. Valori de până la 1 grad se vor atinge pe sudul Munteniei, al Moldovei, Transilvania și Maramureș. În centrul și nordul Moldovei, în dealurile Subcarpatice, Crișana, Banat, Oltenia, se vor atinge valori de temperatură normale pentru o zi de martie, nu noapte de ianuarie, de la 3-4 grade spre 7-8. Maximele de mâine vor caracteriza o vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă, în mare parte de țară. Moldova, Crișana, Banatul, Oltenia, dealurile Subcarpatice și Dobrogea vor avea temperaturi de la 5-7 grade, până la 11 – 13 grade. În sudul Munteniei, Orientali, Meridionali, Transilvania, Maramureș și sud-estul extrem vom avea de la –1, 0 grade spre 2-3 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Norii vor fi extrem de prezenți încă de la începutul nopții, norii de mare înălțime și medii acoperind practic aproape toată țara, în timp ce norii joși vor fi prezenți mai ales pe nordul, centrul, vestul și estul țării și mai puțin pe Muntenia. Spre prânz, norii joși rămân mai ales pe Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, pentru ca seara să se revină la scenariul de dimineață, cu nebulozitate joasă de 100% pe Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, toată Moldova, sud estul extrem și Dobrogea.

image

CEAȚĂ:

– Ceața a devenit o prezență zilnică și constantă și asta se va întâmpla în continuare. La începutul nopții, aceasta va fi prezentă pe vestul extrem, pe tot sudul țării, dar și pe Dobrogea, iar vizibilitatea ar putea fi redusă, pe arii extinse, chiar sub 50 de metri. Spre orele dimineții aceasta devine incomodă și pe Transilvania.

image

PRECIPITAȚII:

– După ce vom avea câteva ploi slabe la începutul intervalului de prognoză pe zone restrânse din Moldova și Meridionali, spre prânz precipitații, ploi, își fac apariția pe Maramureș. Șanse de ninsori slabe vor exista pe masivele nordice ale Orientalilor. Spre seară ploile câștigă teren, acoperind tot Maramureșul, Orientalii, Apusenii, dar și zona Moldovei.

image

VÂNT:

– După orele prânzului, vântul va prinde un pic de curaj, și intensificările, pe zona de sud, munte, Banat și Crișana vor ajunge și la un 30 – 35 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– Așa cum avertizam deja ieri, zăpada deveni o amintire în perioada următoare, ținând cont de valorile ridicate de temperaturi și de ploi. La acest moment mai avem strat pe zonele montane, sudul extrem al Munteniei și pe nordul Dobrogei.

image

CONCLUZII:

– Valori de temperatură mult peste normele perioadei, practic, un nou stres termic, de data aceasta pozitiv.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s