Prognoză meteo 19 octombrie – prea cald, din ce în ce mai multe ploi

TEMPERATURI:

– Temperaturile minime ale nopții care urmează vor avea următoarele valori: 3-4 grade în Orientali, izolat chiar mai scăzute, pe fondul radiației nocturne;6-8 grade în Moldova. Aceleași valori le vom avea și pe zona Subcarpaților, dar și în Transilvania și nordul Olteniei. Maramureșul nu va avea mai mult de 5 – 6 grade. Cele mai ridicate valori le vom întâlni în sudul extrem, sudul Moldovei, Dobrogea și Banat, locurile unde minimele se vor apropia de 11 – 13 grade. Maximele vor caracteriza o vreme mult mai caldă față de normele perioadei în mare parte din țară. Vom avea 16 – 18 grade în Moldova, 13 – 15 grade în zona Orientalilor, 11 – 13 grade în zona Maramureșului, temperaturi ce pot fi atinse și în zona Apusenilor. Transilvania va opri căldura doar la valori de 16 – 17 grade, Banatul și Crișana, mai puțin darnice, se vor limita la un 12 – 14 grade. Cel mai cald va fi pe tot sudul țării, Oltenia, Muntenia și Dobrogea urmând să aibă temperaturi foarte aproape de pragul unei zile de vară: 21 – 22 de grade. Cald va fi și în dealurile Subcarpatice, 17 – 19 grade.

image

image

PRECIPITAȚII:

– ploile își vor face apariția din primele ore ale zilei, la început pe partea de vest, mai apoi urmând să se extindă pe toată zona de vest, nord-vest. În zona Banatului putem avea și cantități de 30 l/mp. Spre finalul intervalului de prognoză, ploile cuprind și zonele deluroase ale Munteniei, Meridionalii, Orientalii și nordul Moldovei, dar și Transilvania.

image

NEBULOZITATE:

– singurele zone unde este posibil ca mâine să se vadă și soarele sunt sudul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea, acolo unde gradul de nebulozitate se va opri la un 25 – 30 %.

image

VÂNT:

– liniștit pe parcursul dimineții, vântul prinde curaj începând cu orele prânzului, pe zona de sud, Dobrogea, dar și în vest. Spre seară, sporesc rafalele și pe zonele deluroase ale Munteniei. Vitezele maxime ce pot fi atinse sunt de 30 – 35 km/h

image

ZĂPADĂ:

– rămânem și mâine fără fenomene de iarnă la nivelul țării noastre. Dar ele nu sunt atât de departe.

image

CONCLUZII:

– chiar dacă temperaturile rămân la valori ridicate pentru această perioadă, ploile prind din ce în ce mai mult teren și vor deveni elementul definitoriu al săptămânii ce urmează.

Lasă un comentariu